Wijkraad de Noordkern houdt a.s. dinsdag 9 mei een Openbare Vergadering. Alle bewoners van Tegelen centrum en noord zijn van harte welkom en kunnen vragen stellen of problemen ter bespreking inbrengen. We beginnen om 19.30 uur in ut Zaelke aan de Arienstraat.

Tot dan!

Wijkraad de Noordkern houdt a.s. dinsdag 24 mei een Openbare Vergadering. Alle bewoners van Tegelen centrum en noord zijn van harte welkom en kunnen vragen stellen of problemen ter bespreking inbrengen. We beginnen om 19.30 uur in "ut Zaelke" aan de Arienstraat.

Tot dan!

Wijkraad de Noordkern houdt a.s. dinsdag 26 jan. een Openbare Vergadering. Alle bewoners van Tegelen centrum en noord zijn van harte welkom en kunnen vragen stellen of problemen ter bespreking inbrengen. We beginnen om 19.30 uur in ut Zaelke aan de Arienstraat.

Tot dan!

Wijkraad "de Noordkern"

wenst alle inwoners van haar werkgebied Tegelen centrum /noord en alle relaties

een zalig en vrolijk Kerstfeest !!!

Wijkraad de Noordkern houdt a.s. dinsdag 8 dec. een Openbare Vergadering. Alle bewoners van Tegelen centrum en noord zijn van harte welkom en kunnen vragen stellen of problemen ter bespreking inbrengen.  

We beginnen om 19.30 uur in ut Zaelke aan de Arienstraat.

Tot dan!

Wijkraad de Noordkern houdt a.s. dinsdag 23 juni. een Openbare Vergadering. Alle bewoners van Tegelen centrum en noord zijn van harte welkom en kunnen vragen stellen of problemen ter bespreking inbrengen.We beginnen om 19.30 uur in ut Zaelke aan de Arienstraat.

Tot dan!

Aanstaande zondag staat in openluchttheater De Doolhof de première van de Passiespelen op het programma. Tot en met september zijn er 25 voorstellingen. De Passiespelen worden eens in de vijf jaar opgevoerd in Tegelen. In de voorstellingen wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld. De voorstelling van dit jaar heet 'Lente in Galilea' en wordt geregisseerd door Cees Rullens. De rol van Jezus Christus wordt gespeeld door Abbie Chalgoum. Andere grote rollen zijn er voor Marcel Claessen en Leta Bell.     Bron: Omroep Venlo

 

 

 

 

De eerste die werd geridderd was Pieter Ebus uit Tegelen. Ebus wordt genoemd als een van de belangrijke pijlers van de Vereniging Veldeke Limburg waar hij sinds 2000 ook penningmeester is. Verder was Ebus actief als vrijwilliger en bestuurder bij veel verenigingen en evenementen zoals de Tegelse Lawn Tennis Club, vastelaovesvereiniging De Wien, Kegelclub 't Kliekske en het Limburgs Schutterij Museum.

Ook John Konings uit Steyl kreeg een lintje. Vanaf 1966 is hij al vrijwilliger bij voetbalvereniging Sportclub Irene in verschillende functies. Vanaf 1992 is hij ook vrijwilliger en bestuurslid van carnavalsvereniging de Boereraod in Tegelen. Daarnaast is hij huismeester, bestuurslid en voorzitter van de vereniging van Eigenaren Residentie 'De Maaspoort'. Sinds 2010 is hij vrijwilliger bij College Den Hulster als magazijnbeheerder van de metaaltechniek.

In Steyl werd ook Theo Thurlings koninklijk onderscheiden. Op zijn cv staat een lange lijst van vrijwilligerswerk dat hij deed bij de Boereraod in Tegelen, de bond van Limburgse carnavalsverenigingen, de Kaetelaers en de stichting 11 x 11 Steyler Kaetelgerich. Thurlings is ook bestuurslid van de stichting Tegelse Cultuur en en de stichting Stijlvol Steyl.

Maurice Houba Sr. uit Tegelen mag zich voortaan ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Houba is bekend als prominent lid van d'n Oeles in Tegelen. In de periode 1986 tot 2011 kroop hij in de rol van goedheiligman bij de intochten in Tegelen en Steyl. Houba is bovendien zeer actief bij zangvereniging Vriendenkring. Vanuit deze zangvereniging is het jaarlijkse evenement Steyl Promotion ontstaan waar jaarlijks zo'n tweeduizend bezoekers op afkomen.

Het zijn niet alleen mannen die dit jaar een lintje hebben gekregen. Nel Cremers-Janssen uit Tegelen is al sinds 1973 actief bij gymclub Wambach en sinds 1985 vrijwilliger bij de HH-parochie in Tegelen. Tijdens de Passiespelen helpt ze bij de repetities, de aankleding en het op- en afbouwen. Tevens is zij lid van het ziekentriduüm en is ze vrijwilliger en bestuurslid van de Venlose afdeling van Vereniging de Zonnebloem.

Wijkraad de Noordkern wenst de gedecoreerden van harte proficiat met hun uitverkiezing.

Afgelopen vrijdag vond in een wederom bomvol Zaelke de Tegelse finale van de declamatiewedstrijd van Dialekvereiniging Veldeke plaats. De dertig deelnemende kinderen deden hun uiterste best om het door hen gekozen gedicht zo goed mogelijk voor te dragen in het Tegels dialect. De gedichten die de revue passeerden, waren afkomstig van Truus Verbong, Leonie van Hulten, Truus Jacobs, Linda Hanraets, Hanneke van der Sommen, Herman Bors, Leo de Ronde en Susan Janssen. De jury bestond uit drie leden van de vastelaovesgroep Wie Laater Wie Zaater. De winnaars waren Tijs Rijvers met het versje 'Lache' van Susan Janssen (categorie onderbouw), Zoë Kuijpers met 'Móes in hóes' van Leonie van Hulten (middenbouw) en Lichelle Kusters met 'Gelöksvogel' van Herman Bors (bovenbouw). Zij gaan door naar de Limburgse finale op 16 mei in Heerlen. Meer info staat op: www.veldeke-krink-venlo.nl.     Bron: Gezien Venlo

Toneelvereniging Zet Door uit Tegelen speelt vijf keer de kluchtige eenakter 'Maar, maar, wat 'n geplaar' in clubgebouw 't Höfke. De voorstelling duurt drie kwartier en is nagenoeg geheel in het Tegels dialect, voorafgegaan door een komische overpeinzing van een 'dame op leeftijd'. Aangezien er slechts dertig plaatsen beschikbaar zijn, is reserveren gewenst. De entree kost 7,50 euro, inclusief koffie en vlaai. De speeldata zijn 2 en 3 mei, 30 en 31 mei en 5 juni, telkens om 20.00 uur. Aangezien er slechts dertig plaatsen beschikbaar zijn, is reserveren gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of telefonisch: 06-40277094.     Bron: Gezien Venlo