Raad verdeeld over leerlingenvervoer

Geschreven: donderdag 30 maart 2017 11:10

Leerlingen in het speciaal onderwijs die binnen zes kilometer van hun school wonen hebben in de toekomst geen recht meer op een vergoeding voor de vervoerskosten. Nu ligt de grens nog op twee kilometer.

Dat heeft de gemeenteraad bepaald. Het leerlingenvervoer zorgde vanavond voor verdeeldheid in de raad. D66, GroenLinks, Lokale Democraten en SP stemden tegen de wijziging, net als PvdA-raadslid Houssein Mallouka. Zij wilden de grens van twee kilometer handhaven maar kregen daarvoor geen meerderheid. Eerder deze maand liet Frans Aerts van D66 in het radioprogramma Raad op Zondag nog weten die meerderheid wel te verwachten.

Voor leerlingen die door een verstandelijke of lichamelijke beperking niet zelfstandig gebruik kunnen maken van openbaar vervoer of fiets wordt vervoer ook in de toekomst geregeld. Wethouder Stephan Satijn benadrukte vanavond dat het niet de intentie van het college van B&W is dat kwetsbare mensen tussen de wal en het schip belanden. Een meerderheid van de raad, bestaande uit VVD, CDA, PvdA (behalve Mallouka) en VenLokaal, stemde daarop in met de wijziging. De oppositiepartijen waren ondanks de uitleg van Satijn niet tevreden. D66 vreest dat de veranderingen onder meer zorgen voor veel rompslomp voor ouders en extra werk voor de gemeente.