KanDoen Tegelen, Belfeld, Steyl en Op de Heide

Geschreven: woensdag 04 januari 2017 11:50

Zorg, welzijn en werk in uw wijk

In Venlo worden steeds meer voorzieningen dichterbij huis, in de wijk georganiseerd. Denk daarbij aan de sociale wijkteams en uitvoeringsteams. De Open inlopen in de Huizen van de Wijk en de informatie- en adviespunten. Mensen die in hun eigen wijk arbeidsmatig actief bezig willen zijn kunnen terecht bij KanDoen!

Wat is KanDoen? KanDoen is een knooppunt aan activiteiten in de wijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels bestaat KanDoen op allerlei plekken in de gemeente Venlo. KanDoen is er door, voor en met de eigen wijkbewoners. Iedereen kan bijdragen aan een leefbare samenleving. De een doet dat door werkzaamheden via KanDoen uit te voeren en zo een ander te helpen. De ander door werkzaamheden uit te besteden aan KanDoen omdat hij/zij daartoe zelf geen mogelijkheden heeft. Enerzijds doordat het sociale netwerk niet toereikend genoeg is, anderzijds doordat de er onvoldoende middelen zijn om deze elders uit te latenvoeren. Bij KanDoen staat deze wederkerigheid centraal! Deelnemers bij KanDoen zijn zeer divers; mensen die bezig zijn met arbeidsmatige dagbesteding, mensen die tot nu toe beschut werk hebben verricht bij de WAA, maar ook mensen die vanuit een uitkeringspositie vrijwilligerswerkzaamheden verrichten met het oog op een terugkeer op de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn ook geïnteresseerde wijkbewoners van harte welkom bij KanDoen.

KanDoen: Samen zijn we sterk! Heeft u interesse om een positieve bijdrage te leveren in uw wijk, meld u dan aan bij KanDoen. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Tel: 06 14645688 of 06 22224695